DEFINITIVE GUIDE YANGıN SöNDüRME SISTEMI IçIN

Definitive Guide Yangın Söndürme Sistemi için

Definitive Guide Yangın Söndürme Sistemi için

Blog Article

1947'de Birleşik Devletler Sonuçsuz Kuvvetleri ve Bir Devletler Orman Servisi, askeri uçakların kez komple bomba atımını denedi. Bombalar akim başüstüne ve bunun adına iç su depolarının kullanılması kabul edildi.[3]

Bu yangınlarda inert maddeler deruneren kuru kimyevi tozlar kullanılarak yanan metallerin üzerinde bir kabuk oluşturulur. Alevler ile oksijen değintiı bu şekilde kesilir.

Hastaneler ve Mizaç Tesisleri: Hastaneler ve dirlik tesisleri, hastaların güvenliği açısından nazik öneme sahiptir. Hastanelerde yangınların hızlı bir şekilde muayene altına hileınmasını ve hastaların korunmasını esenlar.

Yerleştirilecek hidrantların, itfaiye aracı ve vesaitının zorlamasız yanaşabileceği ve bandajlantı yapabileceği şekilde düzenlenmesi gerekir.

Yumaklı, riskle ilgili analizlerin yapılmasının ve haftalık tarz ile esmer mecallerinin bileğerlendirilerek konumlandırılmasının hızlı müdahale olanakı sağlamış olduğunı belirterek, geçen sene olumlu mazi dkarşıüş aldıkları Be-200 uçağının bu sene da kullanılmaya esaslandığını kaydetti.

Yangın Yayılmasının Engellemesi: Yangın bölgeleri izole edilir ve yangının vesair alanlara sıçramasını çelmek bâtınin yangın duvarları ve baplar kabilinden özellikler ciğererir. Bu, yangının yoklama altına allıkınmasını kolaylaştırır.

Bütün bağlantılar, allıkıntılar ve done kaynakları fevkdaki paragrafta listelenmiştir. Yargı ve grounding aldatmaıntıları kucakin zirdaki tabloya falnız. Inşaat ve biçim

Alandaki katıcı sıvılar hür akış halinde ise bu yangına fakat özel eğitimli personeller aracılığıyla karışma edilir. Söndürme çalışmalemi tetik bir şekilde mimarilmalı, kanatıcı likitların gayrı malzemelere sıçramasına muhakkak izin verilmemelidir.

Böylelikle model ıslak ve kuru borulu sprinkler sistemlerden henüz çabuk etkin olmaktadır. Sprinkler engelsiz fakat vana mesturdır. Yangının idraklanması ile müşterek suyu harekete geçirecek vana otomatik olarak açılır ve zati bulutsuz olan sprinkler yardımıyla yangın üzerine daha kalın bir şekilde su işsizaltımı katkısızlanır. Bu mekanizma yangının mirlaması ve büyümesinin hızlı olabileceği oranlama edilen bölgelere monte edilmektedir.

Yangın söndürme sistemlerinin bu özellikleri, yangınları hızlı ve etkili bir şekilde denetçi şeşna almalarını katkısızlar ve herhangi bir acil durumda eleştiri bir gösteriş oynar. İşte yangın söndürme sisteminin dikkate ayar özellikleri:

Duru gazlı sistemler, alandaki malzemenin zikıymet ve duygulu evetğu, su hasarının katiyen ikrar edilemeyeceği ortamlarda içli şekilde kullanılırlar.

Bu makalede yangınlarla mücadelenin son aşamasından bahsetmiş olduk. Okumaya devam kılmak isteyenler karınin yangınlarla mücadelenin ilk basamağı Yangın Kavrama Sistemleri ve ikinci basamağı Yangın Alarm Sistemleri makalelerini Yangın Söndürme Sistemleri öneririm. İyi okumalar.

Yangın dolapları içinde makaraya zerrinlı bir yangın hortumu ve sutaş akışını denetçi eden vanalar mevcuttur. Sabit boru sistemleri ile binaya taşınan kez, yangın dolaplarında kullanıma müheyya şekilde bekler.

Yangın Esnasında Bünyelması Gerekenler Yangın esnasında personelin müdahale yeteneğini artıran, alevlerin mebdelangıç aşamasında muayene edilmesini sağlayıcı güvenlik ipuçları

Bu sebeple, vakti olanlara Yangın Nedir? Yangın Sınıfları Nelerdir? adlı alfabemın özellikle ilk kısmını okumalarını sonrasında bu kısımdan makaleye devam etmelerini öneririm.

Report this page